Vaalit ovat nyt ohi. Sain 131 ääntä eli itseni lisäksi 130 ihmistä piti minua varteenotettavana vaihtoehtona valtuutetuksi.

Kiitos jokaiselle äänensä antaneelle, tuo on hieno määrä minuun luottaneita ihmisiä.

Jos joku ajattelee, että homma on paketissa kun vaalit ovat ohi, voin kertoa ettei se niin mene 🙂

Sunnuntaina siivottiin vihreiden vaalivalvojaisten jälkiä yhteen yöllä, Eilen maanantaina oli Oulun Vihreän Kunnallisjärjestön hallituksen kokous, jossa suunniteltiin seuraavia toimenpiteitä. Tänään piti olla Oulun Vihreiden hallituksen kokous, mutta ilmeisesti vaaliväsymys vaivasi kun kokouksesta ei saatu päätösvaltaista, huomenna keskiviikkona on oululaisten vihreiden yhteiskokous ja torstaina on Oulun Digi-liikelaitoksen lakkautettavan johtokunnan historian viimeinen kokous.
Tämä kaikki siis henkilöllä, joka ei tullut valituksi valtuutetuksia tai varavaltuutetuksi ja joka on parissa paikallisessa vihreässä yhdistyksessä hallituksen jäsenenä.

Valtuutetuilla ja varavaltuutetuilla alkavat järjestäytymiset ja sekä kaupungin että puolueen tarjoamat koulutukset. Lisäksi valtuustoryhmän ja kunnallisjärjestön valitsemalla työryhmällä (joka valitaan keskiviikkona yhteiskokouksessa) on puolueiden väliset neuvottelut paikkojen jaosta ryhmien kesken. Lisäksi toisella työryhmällä (valitaan myös keskiviikkona yhteiskokouksessa) alkavat vihreiden sisäiset paikkajakoneuvottelut. Ihan varmasti on vielä muutakin muistettavaa ja tehtävää. Ainakin vaalirahailmoitus pitää tehdä lähiviikkojen aikana.

Kaikki tämä kaikissa puolueryhmissä vaalien jälkeisessä koomankaltaisessa uupumustilassa.

Edellisten vaalien aikaan ihmettelin kokeneempien puheita vaaliväsymyksestä. Nyt tiedän, mitä se on: koomankaltaista uupumusta, joka seuraa kuukausien jatkuvasta puuhastelusta ja siitä, että vapaa-aika jää vähiin.

Onneksi tiedän että kooma kohta helpottaa ja normaali laiskan virkeä olotilani palaa.