Seurakuntavaalit ovat tulossa. Pieni joukko meitä avarakatseisemman pään seurakuntalaisia on perustanut Verso-nimisen listan, jolla osallistutaan seurakuntavaaleihin useassa Oulun seurakunnassa.

Verso ei ole ainoa liberaalisti ajattelevien ihmisten lista, mutta se on lista, joka tarjoaa kuluttajansuojaa äänestäjälle. Entinen työkaverini kommentoi, että äänestäjän kuluttajansuoja on sellaisella listalla olematon, jolla on samaan aikaan sekä avarakatseisesti ja edistyksellisesti suhtautuvia että hyvin konservatiivisia ja rasistisia ehdokkaita.

Viisas työkaverini on oikeassa, koska meillä on suhteellinen vaalitapa ja annettu ääni voi lopulta päätyä jollekin aivan toiselle henkilölle.

Verso-listamme on pieni. Osaksi siksi, että olemme ensimmäistä kertaa liikkeellä, mutta osaksi myös siksi että varmistamme jokaisen ehdokkaan kohdalla tietyt perusasiat. Ehdokas ei saa vastustaa naisten pappeutta (huoh, mikä ikuisuusaihe!) ja hänen pitää kannattaa tasa-arvoista avioliittoon vihkimistä myös kirkossa. Ei kanssa ja puolesta -rukoiluja, ei erillistä avioliiton siunaamista vaan sitä, että samaa sukupuolta olevat parit saavat saman kristilliseen avioliittoon vihkimisen kuin heteroparitkin.

Ja niin, minä olen Tuiran seurakunnan Verso-listan ehdokkaana. Vannoin kyllä nuorena, etten ikinä enää asetu seurakuntavaaleissa ehdolle, mutta näin siinä taas kävi. Ei koskaan pitäisi sanoa ei koskaan, koska eikoskaasta tulee satavarmasti jovain jossain vaiheessa.